HIMOS EPIC MTB

Himos Epic MTB on uudenlainen Trail –kilpailu joka tarjoilee osallistujilleen eeppisen kattauksen Himoksen parhaita polkuja 2-10km mittaisina maastokokeina.

Himos Epic MTB ajetaan viiden kuskin lähtöryhmissä ja minuutin väliaikalähdöin. Maastokokeiden väliset siirtymät ajetaan ilman ajanottoa palautellen ja seuraavalle maastokokeelle valmistautuen.

Täysimittainen kilpailu sisältää 2 ajopäivää ja 14 maastokoetta. Tapahtumaan voit osallistua myös vain lauantaina, jolloin ajetaan toinen puolikas maastokokeista.

Täysimittaisen reitin kokonaispituus on noin 80km.

Maastokokeiden lisäksi Himos Epic MTB sisältää erillisellä ajanotolla varustettuja ylämäki- ja alamäkisegmenttejä, joiden osalta palkitaan ylämäen kuningas sekä alamäen paroni, sarjakohtaisen menestyksen lisäksi.

Tapahtumassa on omat sarjat myös sähkö- ja läskipyörille.

Himos Epic MTB on hauskanpitoa ystävien ja uusien tuttavuuksien kesken. Haasta itsesi ja parhaat ajokaverisi vuoden eeppisimpään MTB tapahtumaan!


kokonaiskisa

Kokonaiskilpailun muhkeimmat palkinnot voittaa vähiten maastokokeisiin aikaa käyttänyt kuski.


segmenttikisa

Kaksipäiväisen kilpailun sisällä ajetaan myös erillinen segmenttikilpailu. Segmenttikilpailuun ei ilmoittauduta erikseen, vaan kaikki luomupyörillä kaksipäiväisen reitin läpi ajavat osallistuvat siihen automaattisesti. Segmentit ilmoitetaan erikseen jokaisen niitä sisältävän maastokokeen startti-infossa. Segmentin aloitus ja maali on merkattu maastoon näkyvästi. Nopein voittaa!

Ylämäkikuningas

Ylämäkisegmenttejä ajetaan perjantaina ja lauantaina 3-4 kpl. Nousut ovat korkeuseroltaan 80-100m vertikaalia. Maastopohja nousuissa on pääosin metsäpolkua. Näistä selvinnee nopeiten kevyellä kalustolla ja tuoreella reidellä. Nousukulma saattaa aiheuttaa joissain kohdissa jalkautumisia.

Alamäkiparoni

Alamäkisegmenttejä ajetaan perjantain ja lauantain aikana 3-4 kpl. Laskuosuudet sisältävät vauhdikasta metsäpolkua ja paikoittain teknisiäkin kohtia. Kaikki osuudet ovat läpi ajettavissa, mutta nopeimmat linjat vaativat ajotaitoa ja -silmää. Nämä segmentit viedään omiin nimiin himpun raskaammalla kalustolla.


joukkuekisa

Joukkuekilpailussa kilpaillaan viiden hengen sekajoukkueilla. Sekajoukkueessa tulee olla vähintään yksi kummankin sukupuolen edustaja. Joukkueen tulee ajaa samassa lähtöryhmässä alusta loppuun asti. Joukkuekilpailuun osallistuville on varattu omat lähtöryhmät. Joukkuekilpailu käydään ainoastaan täydellä matkalla ja luomupyörillä.  Tuloksiin lasketaan kaikkien ajajien yhteisaika. Joukkuekilpailun osallistujat palkitaan ainoastaan joukkuekilpailusta, he eivät siis osallistu yksilökilpailuun.


parikisa

Parikilpailussa kilpaillaan kahden hengen joukkueissa, joko miesten tai naisten sarjassa. Parien tulee ajaa samassa lähtöryhmässä alusta loppuun asti. Parikilpailuun osallistuville on varattu omat lähtöryhmät. Parikilpailu käydään ainoastaan täydellä matkalla ja luomupyörillä. Tuloksiin lasketaan kummankin ajajan yhteisaika. Parikilpailun osallistujat palkitaan ainoastaan parikilpailusta, he eivät siis osallistu yksilökilpailuun.


Himos EPIC EXPO

Himos Epic EXPO:ssa ovat mukana kuumimmat pyöräuutuudet sekä huippulaadukkaat pyöräilyvarusteet.

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiin sekä edullisiin EXPO tarjouksiin!


aikataulu

Perjantai 16.8.

12:00 Kilpailutoimisto aukeaa (Täysimatka: nouda kilpailumateriaalisi viimeistään tuntia ennen starttia)

18:00 Täysimatkalaisten 1. ajopäivän startti

20:00 Ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan huolletulle tauolle (kilpailukeskus)

01:00 Viimeiset kilpailijat saapuvat 1. päivän maaliin

 

Lauantai 17.8.

07:00 Kilpailutoimisto aukeaa (Puolimatka: nouda kilpailumateriaalisi viimeistään tuntia ennen starttia)

09:00 Puolimatkalaisten startti

11:00 Täysimatkalaisten 2. ajopäivän startti

12:00 Ensimmäiset puolimatkalaiset huolletulle tauolle (maasto)

14:00 Nopeimmat täysimatkalaiset huolletulle tauolle (maasto)

15:30 Puolimatkalaisten kärki maaliin

14:00-19:00 Keittobuffet tarjolla kilpailukeskuksen ravintolassa

15:00-20:00 Saunat lämpöisenä (Asuntovaunualueen palvelurakennus toimistorakennuksen vieressä)

19:00 Palkintojen jako

19:30-24 Himos Epic MTB Endurance Party, Mono Pub&Pizzeria

Live-esiintyjänä Anniina Nord, ei sisäänpääsymaksua

Anniina Nord.jpg

maastokokeet

Kilpailureitistö sisältää vain ja ainoastaan parhaita paloja Himoksen alueen neulaspoluista nopeisiin laskuihin, kalliobaanoista raastaviin nousuihin.

Ylämäet ovat vaativia, mutta ylös ajettavissa. Laskut ovat haastavia, mutta pahimmat kivikot ja jyrkimmät pudotukset on jätetty pois turvallisen reitin takaamiseksi.

Kovimpien nousujen ja laskujen korkeuserot ovat suuria, mutta ne on linjattu siten että tahtia rajoittamalla ne ovat kaikkien selvitettävissä. Haastavien nousujen sekä hauskojen laskujen välissä ajetaan polkujen parhaimmistoa jotka ei jätä ketään kylmäksi.

Alamäkisegmenteistä julkaistaan kuvaukset ennen tapahtumaviikonloppua, muutoin reittiä ei julkaista ennen kilpailua.


kalusto

Sopivin pyörä kilpailuun on nykyaikainen trail-pyörä. XC-kurjuuttimella loistaa nousuissa ja painavammalla trail-/enduropyörällä dominoi laskuja. Kumpikin osa-alue pitää olla hallussa, jos haluaa pärjätä kokonaistuloksissa.

Tapahtumassa on kypäräpakko.


huolletut tauot

Kumpanakin päivänä on kilpailunjärjestäjän miehittämä huollettu tauko reitin puolenvälin paikkeilla. Tarjolla evästä ja nestetäydennystä. Kuljettajille toimitetaan kilpailunumeroiden noudon yhteydessä numeroidut taukopussit, joihin voi pakata evästä ja vaihtovaatteita.

Järjestäjä toimittaa taukopussit kilpailukeskukselta huolletulle tauolle ja sieltä takaisin kilpailukeskukseen. Taukopussin koko n.2l. Sähköpyöräilijät huomio, järjestäjä toimittaa myös mahdolliset vaihtoakut huoltopaikalle.


kilpailukeskus

Tapahtuman kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Länsi-Himoksentie 60, 42100 Jämsä. Kilpailukeskukseen on tapahtuman aikana opastus 9-tieltä Himoksen liittymästä.