Kaksipäiväisen kilpailun sisällä ajetaan myös erillinen segmenttikilpailu. Segmenttikilpailuun ei ilmoittauduta erikseen, vaan kaikki reitin läpi ajavat osallistuvat siihen automaattisesti. Segmentit ilmoitetaan erikseen jokaisen niitä sisältävän maastokokeen startti-infossa. Segmentin aloitus ja maali on merkattu maastoon näkyvästi. Nopein voittaa!

Ylämäen kuningas

Ylämäkisegmenttejä ajetaan perjantaina ja lauantaina 3-4 kpl. Nousut ovat korkeuseroltaan 80-100m vertikaalia. Maastopohja nousuissa on pääosin metsäpolkua. Näistä selvinnee nopeiten kevyellä kalustolla ja tuoreella reidellä. Maaston puolesta ylämäkisegmentit on helpohkosti läpi ajettavissa. Nousukulma saattaa aiheuttaa joissain kohdissa jalkautumisia.

Alamäkiparoni

Alamäkisegmenttejä ajetaan perjantain ja lauantain aikana 3-4 kpl. Laskuosuudet sisältävät vauhdikasta metsäpolkua ja paikoittain teknisiäkin kohtia. Kaikki osauudet ovat läpi ajettavissa, mutta nopeimmat linjat vaativat ajotaitoa ja -silmää. Nämä segmentit viedään omiin nimiin himpun raskaammalla kalustolla.

Yhdellä maastokokeella voi olla vain yksi segmentti. Segmenttikilpailuun osallistuvat vain kaksi päivää ajavat täysimatkalaiset.