Onko tämä endurokilpailu?

Kyllä ja ei. Enduroa siten, että kilpailu ajetaan maastokoekilpailuna, mutta ei vastaavana kuin nykyinen fillarienduro jossa ajetaan pääosin alamäkipätkiä. Reitit kyllä sisältävät myös enduroradoista tuttuja vauhdikkaita ja haastavia laskuja, mutta tarjolla on myös tasaista ja nousua.

Onko tämä XC kilpailu?

Reitit kulkee maastossa, siis kyllä. Kilpareiteiltä ei kylläkään löydy XC kisoista tuttua tietä tai latu-uraa kuin muutaman sata metriä.

Pitääkö kaikkien lähtöryhmän kuljettajien olla samantasoisia?

Ryhmässä voi olla eritasoisia kuskeja. Maastokokeiden ja niiden jälkeisten siirtymien aikataulutus tehdään siten, että hitaammatkin kuljettajat ehtivät tekemään pikaiset huoltotoimet ennen seuraavaa maastokoetta. Nopeammille tämä tarkoittaa hivenen pidempiä taukoja maastokokeiden välillä. Jos koko ryhmä ajaa selvästi aikataulutusta nopeammin, on seuraavalle maastokokeelle mahdollista startata aikataulua nopeammalla tahdilla. Juuri tämän takia alkupään lähtöryhmiä suositellaan tavoitteellisille kuljettajille ja jälkipään lähtöryhmiä nautiskelijoille.

Tarvitsenko huoltojoukkoja reitin varrelle?

Et tarvitse! Emme tietenkään kiellä oman huollon käyttämistä, fiksu pakkaa kuitenkin tarvittavat välineet ja eväät juomareppuun ja huoltaa itse itsensä. Järjestäjä tarjoaa energia- ja nestetäydennystä kumpanakin ajopäivänä reitin puolenvälin paikkeilla.

Kuinka pitkä täys- tai puolimatkan reitti on?

Tarkat kilometrit ja nousumetrit julkaistaan alkukesästä.

Mistä löytyy reittikartat?

Maastokokeet ja reittitiedot julkaistaan kesän aikana tällä sivustolla.

Haluan tulla ajamaan ainoastaan alamäkiparonin tittelistä, miten se onnistuu?

Ilmoittaudu normaalisti täysmatkan kilpailuun ja kierrä reitti läpi muiden mukana, mielellään tietysti kavereiden kanssa samassa porukassa. Tarkista startti-infosta joka maastokokeen alussa sisältääkö kyseinen pätkä alamäkisegmenttejä. Kun kohtaat reitillä selvästi merkatun segmentin aloituskohdan, naksauta takaiskari auki ja käännä voimallisesti kampia!

Miten pitkiä ovat siirtymät maastokokeiden välillä?

Siirtymät pyritään pitämään lyhyinä, alle 2km mittaisina. Jotta mukaan saadaa riittäväsi ajettavaa polkua, mukaan joudutaan ottamaan muutama pidempi siirtymä.

Mitä sarjoja tapahtumassa on?

Aikuisten sarjoina miehet ja naiset yleinen, miehet ja naiset masters, läskipyörät ja sähköpyörät. Yleisiin sarjoihin on 15v alaikäraja, masters sarjoihin pääsee 40v ennen tapahtumaa täyttäneet. Kaikki edellämainitut sarjat ajavat saman reitin läpi, täydellä ja puolimatkalla. Lähtöryhmät ovat vapaasti valittavissa sarjasta riippumatta. Junnut, alle 16v ja alle 12v, ajavat lauantaina oman yhteislähdön Himoksen alueella.

Millä pyörällä kannattaa osallistua?

Millä tahansa pyörällä voi osallistua, jäykkäperällä joutuu kylläkin koville karkeammilla osuuksilla. 120-130mm joustava trail pyörä on todennäköisesti nopein ja vaivattomin ajaa.

Tarvitsenko ajovalot?

Perjantaina viimeisillä maastokokeilla ilta venyy hämärän puolelle ja kuusikoissa tarvitsee tuikkua.

Millä pyörällä voi osallistua läskipyörä sarjaan?

4" tai paksummilla kumeilla varustetulla pyörällä. No miksei +renkaalla pääse läskisarjaan? Koska läskipyöräsarja on varattu oikeille läskipyörille.

Millä pyörällä voi osallistua sähköpyörä sarjaan?

Kaikenlaisilla sähköpyörillä voi osallistua. Suosittelemme kuitenkin molemmista päistä jousitettua kulkinetta. Vaihto-akku kannattanee varata mukaan, järjestämme akuille kuljetuksen puolimatkan huoltoon.

Meidän porukassa on vain kolme kuskia, miten ilmoittaudumme?

Valitkaa itsellenne sopiva starttiaika ja laittakaa ilmo sisään. Kaksi vapaaksi jäänyttä paikkaa täyttyy myöhemmin muilla kuskeilla.